23948sdkhjf

Volvos nya elektriska flaggskepp – 600 kilometers räckvidd

Nästa år lanserar Volvo Lastvagnar en ny variant av FH Electric, som kommer att kunna köra upp till 600 kilometer på en laddning.

Volvo Lastvagnar kallar den nya varianten för ett genombrott, som gör det möjligt för åkerier och transportföretag att köra eldrivna lastbilar på långa sträckor utan att behöva ladda. Den nya varianten av Volvo FH Electric kommer att släppas till försäljning under andra halvåret 2025.

– Vårt nya elektriska flaggskepp kommer att bli ett mycket bra komplement till vårt breda utbud av ellastbilar och möjliggöra transporter utan avgasutsläpp också för riktigt långa distanser. Det kommer att vara en bra lösning för transportbolag som har en hög årlig körsträcka på sina lastbilar och en stark vilja att minska sina koldioxidutsläpp, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar.

Det som möjliggör räckvidden på 600 kilometer är Volvos nya drivlineteknik, den så kallade e-axeln, som skapar utrymme för mer batterikapacitet ombord. Effektivare batterier och ett förbättrat batterihanteringssystem bidrar också till den längre räckvidden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063