23948sdkhjf

Catena köper Danmarks största logistikcenter av DSV-koncernen

Catena har tecknat avtal med DSV Road Holding A/S om ett fastighetsförvärv i Horsens, Danmark, till ett värde om cirka 3,3 miljarder danska kronor, motsvarande 4,95 miljarder svenska kronor.

Hyresgäst i de nybyggda logistikanläggningarna är dotterbolag inom den internationella DSV-koncernen som erbjuder transport- och logistiklösningar och som har verksamhet i över åttio länder. 

Förvärvet sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 3,3 miljarder DKK och genomförs som en sale-and-leaseback-transaktion. 

Köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 698 miljoner DKK efter avdrag för latent skatt och förvärvet finansieras med egna medel samt externa krediter. I samband med transaktionen tecknar DSV Road A/S ett 14-årigt hyresavtal.

– Vi är glada för det fortsatta förtroendet från DSV som nu blir Catenas största hyresgäst, med denna affär tar vi ytterligare ett rejält kliv in i Danmark och etablerar oss som en aktör att räkna med på den danska marknaden, säger Jörgen Eriksson, vd på Catena, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062