23948sdkhjf

Ny logistikterminal för Kyl- och Frysexpressen

Nyligen invigde Kyl- och Frysexpressen sin nya logistikterminal i Sundsvall. Med den nya terminalen har lagerkapaciteten ökat med 1 600 pallplatser i fryslaget.

Den nya logistikterminalen, som byggts och ägs av Catena, mäter strax över 5 000 kvadratmeter. 

Härifrån kan Kyl- och Frysexpressen nå kunder i Medelpad och Hälsingland och bolaget skriver i ett pressmeddelande att terminalen är en pusselbit i strategin om att stärka närvaron i regionen.

– Vi är väldigt glada för vår nya logistikterminal. Den är nästan dubbelt så stor som vår tidigare och mer ändamålsenlig, vilket gör att vi nu kan hantera mer gods på ett effektivare sätt. Det leder till bättre kvalitet och service till våra kunder, säger Magnus Stark, distriktschef Västernorrland på Kyl- och Frysexpressen, i en kommentar och fortsätter:

– Vårt nya fryslager gör oss till en komplett partner inom tempererat gods i Sundsvall. Det är väldigt positivt. Även arbetsmiljön är bättre vilket gör att våra medarbetarna trivs och vi blir en attraktiv arbetsgivare. Det är viktigt för oss.

Terminalen rymmer 20 lastportar, kyllager, fryslager och tomgodsytor. Kyl- och Frysexpressen hyr terminalen av Catena på ett tio år långt avtal.

Catena bygger ny terminal – Kyl- och Frysexpressen blir hyresgäst

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157