Schenker satsar på livsmedel
Tidigare i år sålde DB Schenker av sin verksamhet inom lagring av kylda och frysta produkter för att i stället fokusera på transporter och crossdocking av slika varor. Till den änden invigdes de nya kyl- och frysutrymmena i godsterminalen i Örebro tisdagen 29 november 2011 i närvaro av bl a Peter Skogbergs, distriktschef för DB Schenkers distrikt i Örebro, Ingvar Nilsson, VD för DB Schenker AB, och Helene Werner, administrativ chef vid DB Schenker AB i Örebro.För att bibehålla sin konkurrenskraft inom transporter av temperaturkänsliga livsmedel ser DB Schenker över sin terminalstruktur inom riket m a p crossdockinglösningar för kylt och fryst på fler orter/platser.– Vi kartlägger var behoven finns, avslöjar Ingvar Nilsson. Marknaden har ju förändrats de senaste åren, varför det som transportör är viktigt att vara flexibel.För transport av temperaturkänsliga varor förfogar DB Schenker över en bilpark om runt 800 fordon utrustade för temperaturreglerade transporter. Drygt 4 000 personer inom företaget och hos samverkande transportörer har utbildats i hantering av livsmedel.