23948sdkhjf

North Sea RoRo lägger ner Göteborg - Killingholme

Nordsjötrafik-utmanaren North Sea RoRo avbryter sin roro-trafik mellan Göteborg och Killingholme i England. Samtidigt återfår DFDS traileroperatören/speditören NTEX som stor kund avseende trailervolymer på DFDS linje mellan Göteborg och Immingham/Tilbury i England.

Sista turen med North Sea RoRo från Killingholme går den 9 mars med ankomst i Göteborg den 10 mars. Det framgår av kundinformation som bolaget gick ut med på torsdagen.
North Sea RoRo kommer framöver att fortsätta med andra verksamheter.
Det var för drygt ett år sedan – den 24 januari 2012 – som det då nystartade fraktrederiet North Sea RoRo startade sin roro-trafik mellan Göteborg och England, för att bli ett konkurrenskraftigt alternativ och ett viktigt komplement till DFDS.
Logent Ports & Terminals har varit agent för linjen och ansvarig för stuveriverksamheten i Göteborg. I Killingholme har North Sea RoRo använt C RO Ports för sådana tjänster.
En av de ledande traileroperatörerna och speditörerna när det gäller transporter mellan Skandinavien och Storbritannien, NTEX, var en av initiativtagarna till North Sea RoRo. När North Sea RoRo startade sin verksamhet för drygt ett år sedan flyttade NTEX över omfattande trailervolymer från DFDS rutt Göteborg – Immingham/Tilbury till North Sea RoRo-linjen mellan Göteborg och Killingholme.
På torsdagen blev NTEX åter betydande kund för DFDS genom att de båda parterna tecknade ett förnyat och utökat kontrakt för trailervolymer på DFDS rutt mellan Göteborg och Immingham/Tilbury.
För att kunna hantera de omfattande NTEX-volymerna kommer DFDS att ta tillbaka skiftet av tonnage mellan Göteborg – Immingham och Göteborg – Ghent som genomfördes 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062