23948sdkhjf

Hector Rail utökar för Stora Enso

Hector Rail utökar sina rundvirkestransporter för Stora Enso och stärker därmed ytterligare positionen som Skandinaviens största transportör av rundvirke.

Sedan 2008 kör Hector Rail, på uppdrag av Stora Enso, rundvirke på järnväg från Norge till Sverige. Till en början var volymen cirka 550 000 kubikmeter per år. Vid flera tillfällen sedan starten har Stora Enso utökat Hector Rails uppdrag. Stora Enso och Hectro Rail har nu kommit överens om att ta ett stort steg i den gemensamma utvecklingen. Ytterligare ett vagnset och två lok sätts i trafik. I början av maj kommer produktionen att vara i full drift med en årstakt på cirka 1,5 miljoner kubikmeter.
Uppdraget består i att transportera rundvirke från ett antal terminaler i Norge till pappersbruken i Skoghall utanför Karlstad och Gruvön i Grums. Terminalerna i Norge ligger i Gudbrandsdalen och Österdalen ända upp till Otta respektive Tynset. För att kunna hantera de ökande transportflödena från dessa skogsområden till de svenska bruken har man valt att utveckla samarbetet med Hector Rail.
Hector Rail kommer därför i stor omfattning att förstärka resurserna i området i form av ytterligare ett ellok, ett diesellok och ett vagnset. Även ett antal förare kommer att rekryteras. Den utökade traifken startar så fort det går och beräknas vara fullt utbyggd i början av maj.
- Vårt samarbete md Stora Enso har utvecklats på ett mycket spännande sätt de senaste åren och vi kommer inom kort att köra nästan tre gånger den volym vi transporterade bara för ett par år sedan, säger Mats Nyblom, vd i Hector Rail. Vi känner stor ödmjukhet inför det stora förtroende Stora Enso har visat Hector Rail under de drygt fem år vi har samarbetat.
Stora Enso ser positivt på samarbetet med Hector Rail.
- Vi har sedan starten med Hector Rail 2008 effektiviserat och utvecklat järnvägslogistiken på ett bra sätt och ser nu att det är dags att ta ytterligare ett steg i den utvecklingen, säger Jörgen Olofsson, transportchef på Stora Enso Skog AB.
Med den ökade volymen för Stora Enso kommer Hector Rail att köra totalt cirka 3,5 miljoner kubikmeter rundvirke årligen. Detta innebär att Hector Rail blir den ledande transportören av rundvirke till den skandinaviska skogsindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062