23948sdkhjf

Ska få bort olyckor på vägar och spår

Trafikverket och Sveriges Byggindustrier vill jobba för att dödsolyckorna ute på arbetsplatser på vägar och spår ska ner till noll. Olyckorna har minskat de senaste åren men inte tillräckligt, anser Gunnar Malm, Trafikverkets generaldirektör, och Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier.

Fem personer omkom 2010, fyra personer omkom 2011 och en person omkom 2012. Trafikverket och Sveriges Byggindustrier ska fortsätta arbetet med att få ner dödsolyckorna till noll.

Genom att informera ska alla som arbetar på väg och järnväg få särskild kunskap om de risker som finns på dessa arbetsplatser. Från att ha haft detaljkrav på innehåll i utbildningar kommer Trafikverket att ha krav på kompetens men det är valfritt hur man skaffar sig kompetensen. Dessa krav ska kunna kontrolleras. Man ska även kunna inhämta kunskapen genom praktiskt arbete.

Trafikverket inrättar ett säkerhetsår 2013-2014 med fokus på säkerhet och anpassade utbildningar för chefer, ledningsgrupper och nyckelfunktioner. Sveriges Byggindustrier svarar upp med en satsning om 50 miljoner kronor för att stötta sina medlemsföretag med utbildning, verktyg och rådgivning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109