23948sdkhjf

DSV-åkeriers ersättning sänks med fem procent

DSV Road Sverige upplever en massiv prispress från sina kunder och genomför av det skälet en prissänkning med 5 procent för sina transportörer/åkerier på den inrikes transportmarknaden i Sverige.

I ett brev från DSV Road till sina transportörer för den svenska inrikesverksamheten som Transport & Logistik iDag/Transportnet tagit del av, kan DSV Road konstatera att den negativa trend som råder inom transportmarknaden har eskalerat under fjärde kvartalet 2012 och nu även i början av 2013. DSV Road ser heller inte några tecken på en positiv vändning inom en nära framtid.
I brevet konstaterar DSV Road att den negativa trenden har medfört en massiv prispress från sina kunder, och att man dagligen tvingas bemöta en marknadssituation med prissänkningar och förlängda avtalstider.
DSV Road framhåller i brevet att man kommer att försvara existerande volmer med alla tillgängliga resurser från sin stärkta organisation, samtidigt som man har en målsättning att uppnå en nyförsäljning över marknadsnivå under 2013.
För att fasthålla och utöka DSV Roads volymer behöver man be om support från sina underleverantörer. DSV Road konstaterar att ett konkurrenskraftigt samarbete, anpassat till situationen på transportmarknaden, är en absolut förutsättning för en fortsatt positiv utveckling.
Med anledning av rådande läge kommer DSV Road i mars att genomföra en prissänkning på 5 procent i sin aktuella avtalsrelation. DSV Road konstaterar att det är en allvarlig men nödvändig åtgärd som man tvingas att genomföra för att stärka DSV Roads och transportörernas gemensamma konkurrenskraft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14