23948sdkhjf

Seagas döptes i Stockholm

Bunkerfartyget Seags döptes den 20 mars i Stockholm. Fartyget kommer dagligen att leverera mellan 60-70 ton LNG, naturgas, till Viking Lines nya kryssningsfartyg M/S Viking Grace när fartyget ligger förtöjt vid Stadsgården i Stockholm.

Dopet utfördes av Helena Bonnier, styrelseordförande i Stockholms Hamnar under närvaro av bland andra infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd vid en traditionsenlig dopceremoni.

– LNG innebär stora miljömässiga vinster i jämförelse med traditionellt maritimt bränsle. Det är glädjande att vi tack vare LNG-terminalen i Nynäshamn och vårt specialbyggda bunkerfartyg Seagas kan bidra till den infrastrukturlösning som gör det möjligt för M/S Viking Grace att bunkra LNG från fartyg till fartyg i Stockholms hamn, säger Jan Bäckvall, VD AGA AB.

Fartyget är det första i sitt slag i världen, och är klassat enligt samma regler som gäller för oceangående LNG-tankers. Bunkringsprocessen tar knappt en timme och sker från fartyg till fartyg via ett helt nytt sätt att bunkra drivmedel. Seagas är stationerad vid Loudden i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062