23948sdkhjf

Webbaserat planeringssystem förenklar leveranser

Nu lanseras pinDeliver, ett helt nytt webbaserat planerings- och kommunikationssystem som förenklar leveranserna till hem och företag. Kombinationen av att kunna optimera körningar, att kommunicera med mottagarna och att göra uppföljningar i ett och samma system är unikt.

– Vi såg ett uppenbart glapp mellan mottagarens behov av information och leverantörernas möjlighet att tillhandahålla den, säger Finn Hensner, projektledare för pinDeliver. Med pinDeliver registrerar chauffören alla leveranser direkt i mobilen och vi kan förse mottagarna med uppdaterade leveranstider och status via sms eller e-post.
Marknaden för leveranser till hem och företag har vuxit starkt de senaste åren, till stor del på grund av att e-handeln växt. Nu lanseras pinDeliver, ett nytänkande webbaserat system som hjälper företag med den komplexa logistiken vid leveranser samt att kunna kommunicera leveranstider i realtid med mottagarna.

– Att planera en körning till några få kunder är ganska enkelt, men när det är hundratals mottagare eller fler blir det tidsödande att planera, framför allt om många fordon används och mottagarna själva vill välja leveranstid, säger Finn Hensner. PinDeliver tar hand om denna komplicerade planeringsprocess, kärnan i systemet är ruttoptimering och kommunikationsstödet gör att mottagaren får mer exakt information om leveranstiden.
IT-företaget Elicit som utvecklat systemet har tidigt i utvecklingsprocessen testat den i skarpt läge för att fånga upp de unika krav som ställs på leveranser till konsumenter och företag. Bland andra har matkasseföretaget Kocken och jag använt pinDeliver i över ett halvår. De är mycket nöjda med tjänsten.

– Våra kunder vill ha rätt information och med pinDeliver kan vi själva välja vilka sms som ska skickas och även vilken återkoppling vi vill ha från körningen. Tjänsten uppskattas mycket av våra kunder, säger Fabian Schocher, kock och grundare på Kocken och jag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078