23948sdkhjf

Reaxcer tecknar avtal med Mondi Dynäs

Östersunds-baserade Reaxcer har tecknat avtal om lossning och lastning från lastbil till tåg för Mondi Dynäs AB räkning.
Reaxcer kommer att lossa och lasta rundvirke på den nyöppnade Östersund Terminal 4 i Lungvik. Virket kommer sedan att lossas hos Mondi Dynäs fabrik i Väja. Avtalet gäller transport om totalt cirka 2-3 tåg i veckan och avtalstiden gäller till och med 1 december 2015 med möjlighet till förlängning.

– Vi är väldigt nöjda med att öppna upp vår nya terminal direkt och på det här sättet erbjuda en mer komplett lösning för våra kunder, säger Mikael Martinsson, vd på Reaxcer.

Dynäs-fabriken, vid Ångermanälven i Väja, etablerades år 1884 och förvärvades av Mondi år 2000. I dag producerar fabriken 250 000 ton kraftpapper. Investeringar som gjorts i bruket - kombinerat med avancerad forskning och utveckling - har resulterat i signifikanta förbättringar av papprets körbarhet, tryckbarhet och styrka. Säck-konverterare och slutanvändare i hela världen använder och uppskattar styrkan och kvaliteten hos de fibrer som används.

– Miljöfrågorna är mycket viktiga för Mondi Dynäs och vi har varit certifierade enlig enligt ISO 14001 sedan 1998, säger Jonas Bredberg, virkeschef Mondi Dynäs AB. Vi jobbar med ständiga förbättringar av våra produkter och processer för att optimera användningen av råvara och energi. Vi är mycket nöjda med att ha hittat en långsiktig lösning för våra järnvägstransporter från Jämtland, vilka är strategiskt viktiga för fabrikens råvaruförsörjning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125