23948sdkhjf

Pretto blir ny generalsekreterare i IRU

På fredagen valdes kanadensaren Umberto de Pretto till ny generalsekreterare i den internationella vägtransportunionen IRU. Han efterträder Martin Marmy som avgår efter 20 år på den befattningen. Pretto tillträder som generalsekreterare den 1 juni i år.
– Umbertos gedigna bakgrund, kunskap och kompetens av IRU och den yrkesmässiga trafiken på väg, under sina 18 år i IRU, gör honom till bästa tänkbara kandidat, som kommer att medföra en ny approach framåt med sin passion och aldrig sinande energi med syfte att skapa en lysande framtid för den vägburna yrkestrafiksektorn och för IRU:s medlemmar, säger Janusz Lacny, president i IRU.

Umberto de Pretto framhåller att branschen behöver uppträda med säkerhet och med stolthet.
– IRU är det lag som kan erbjuda en smart väg framåt för att möta mobilitetens utmaningar, och vi är tillgängliga överallt alltid, säger han. Och om vi uppträder enat så kommer vi att forma framgångar för IRU.Umberto de Preto är kanadensisk medborgare med italienska rötter. Han har varit verksam i IRU sedan 1995 och han utsågs till ställföreträdande generalsekreterare 2002. Tidigare i sin karriär har han arbetat för internationella handelskammaren i Paris och för det kanadensiska parlamentet i Ottawa.

Umberto de Pretto är ”lyckligt gift” och stolt pappa till två söner. I Sverige är bland andra följande branschorganisationer medlemmar i IRU: Sveriges Åkeriföretag, Svenska Bussbranschens Riksförbund och Svenska Taxiförbundet.

IRU:s medlemsorganisationer i Norden ställer sig positiva till valet av Umberto de Pretto som ny generalsekreterare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142