23948sdkhjf

Kvinnligt branschproffs ny vd i nybildad traileroperatör

Päivi Kyllönen har utsetts till ny vd för nybildade Roadari Oy, en finsk traileroperatör som ägs gemensamt av de båda familjeägda speditionsbolagen Varova Oy och Oy Beweship Ab.
Roadari fokuserar sin verksamhet på trailertrafik inom full- och dellaster mellan Finland och centrala Europa. Varova och Beweship fortsätter att utveckla sina egna styckegodstrafiker med sina samarbetsnätverk och kunder. Endast vägtransporternas bastransporter slås samman till det nybildade bolaget Roadari.

– Roadari startar sin verksamhet under våren , säger Päivi Kyllönen. Ett antal medarbetare från Varova respektive Beweship har nu gått över till Roadari för att säkerställa en sammanslagning av de gemensamma transporterna.
Päivi Kyllönen har en gedigen erfarenhet från transport- och logistiksektorn, där hon har verkat länge i ledningspositioner inom internationella vägtransporter.
Roadari beräknas uppnå en omsättning för 2013 på motsvarande cirka 265 miljoner kronor (cirka 30 miljoner euro) och bolaget förfogar över en trailerflotta på 300 enheter i trafik mellan centrala Europa och Finland. Företaget erbjuder sin transportkapacitet också till transport- och speditionsbranschens övriga företag, som ett neutralt finländskt alternativ.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094