23948sdkhjf

Utbyggnad i Kapellskärs hamn rycker allt närmare

Förberedelserna för projektet har pågått länge och nu finns så gott som samtliga tillstånd för att påbörja en om- och utbyggnad av Kapellskärs hamn; godkänd detaljplan, miljötillstånd och idag är genomförandebeslutet taget i Stockholms Hamnars styrelse.
Det som återstår är att genomförandebeslutet även godkänns av Kommunfullmäktige och en upphandling av entreprenörer. Styrelsens och ledningens förhoppning är att projektstart ska kunna ske mot slutet av året.

– Stockholmsregionen växer snabbt, säger Helena Bonnier (M) ordförande i Stockholms Hamn AB och Kapellskärs hamn AB. För att säkra en effektiv och miljöanpassad varuförsörjning även framöver behöver vi därför bygga ut och rusta upp Kapellskärs hamn . Beslutet gör att vi skapar möjligheter att möta marknadens behov av befintliga och framtida volymer samt fartygsstorlekar. Beslutet idag får stor betydelse för både Östersjöregionen och för miljön. Vi har redan idag ett gott samarbete mellan Stockholms stad och Norrtälje, båda kommuner i stadig tillväxt. Beslutet idag kommer att knyta oss ännu närmare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094