23948sdkhjf

Medlare griper in i transporttvisten

I dag, tisdag, har medlingsintitutet utsett medlare i tre tvister om nya kollektivavtal i transportsektorn mellan Svenska Transportarbetareförbundet å den ena sidan och Biltrafikens Arbetsgivareförbund respektive Almega Tjänsteförbunden/Säkerhetsföretagen å den andra sidan.


Transport har varslat om konflikt i alla de tre tvisterna och om inga uppgörelser träffas innan dess bryter konflikterna ut den 24 april. Medlingsinstitutet verkar för en väl fungerande lönebildning, utser medlare i tvister om centrala kollektivavtal och ansvarar för den officiella lönestatistiken, enligt ett pressmeddelande.

I tvisten mellan Transport och Biltrafikens Arbetsgivareförbund om nytt Transportavtal blir det Karl Olof Stenqvist och Anders Tiderman som ska medla.

I tvisten mellan Transport och Biltrafikens Arbetsgivareförbund om nytt Miljöarbetareavtal utses Bengt KÅ Johansson och Anders Sandgren att medla.

I tvisten mellan Transport och Almega Tjänsteförbunden/Säkerhetsföretagen om nytt Säkerhetssavtal utses Leif Ohlsson och Gunilla Runnquist att medla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078