23948sdkhjf

Gardells kompanjon lämnar Panalpinas styrelse

Christer Gardells kompanjon i Cevian, Lars Förberg lämnar styrelsen i schweiziska transport- och logistikkoncernen Panalpina, ett bolag där Cevian är näst största aktieägare.
Lars Förberg har beslutat att inte ställa upp för omval som styrelseledamot i samband med bolagsstämman i Panalpina som hålls den 15 maj.
Till ny styrelseledamot istället för Lars Förberg föreslås 39-årige Ilias Läber. Ilias Läber, som representerar Cevian, är schweizisk medborgare och partner och vd i Cevian Capitals schweiziska bolag Cevian Capital AG.

Såväl Christer Gardell som Lars Förberg har vid ett antal tillfällen på senare tid till Transport & Logistik iDag/Transportnet avböjt att svara på frågor om vilka planer har på sitt ägande i Panalpina.

Panalpina, med säte i Schweiz, är en av världens ledande transport- och logistikkoncerner. Bolaget har kontor i ett stort antal länder, inklusive Sverige, över hela världen. Panalpina-koncernen redovisade en omsättning för 2012 på motsvarande cirka 46,3 miljarder kronor (6,6 miljarder CHF), vilket är en ökning med 2 procent jämfört med 2011.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064