23948sdkhjf

Ny kombiterminal planeras i Falköping

En ny kombiterminal, för att transportera och hantera gods från Skaraborg, ska byggas i Falköping. En viktig bas i hanteringen blir Julas containertransport till och från Göteborgs hamn.


I september startar en containerpendel som kommer att köras fem dagar i veckan, mellan Göteborgs Hamn och Falköping. Nuvarande kombiterminal på Brogärdet är i förhållande till de planerade volymerna orationell och satsningen innebär därför att man snabbt kan gå in på en ny, mer effektiv kombiterminal.

– Vi vill kunna erbjuda smarta transportlösningar. Med en ny kombiterminal på Marjarp, med Julas volymer som bas, ges stora möjligheter för andra företag i regionen att knyta an till denna containerpendel, fem dagar i veckan mellan Göteborgs Hamn och Falköping, säger utvecklingschefen Leif Bigsten.

Jula och Falköpings kommun har arbetat fram ett genomförandeavtal som innebär att Falköpings kommun förbinder sig bygga en ny kombiterminal på Marjarps logistikområde under hösten 2013. Jula garanterar i sin tur att Falköpings kommun får en intäkt på 2,5 miljoner kronor under de första fem åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078