23948sdkhjf

Statoil öppnar truckdieselstation i Örebro

Statoil etablerar, tillsammans med AGA och markägare HT arrendebolag, en truckdieselanläggning i Örebro med möjlighet att tanka olika förnybara drivmedel för tung trafik. Anläggningen öppnas under sommaren 2013.


Med truckdieselstationen i Örebro öppnar Statoil sin andra truckdieselanläggning där det går att tanka flytande fordonsgas som kan användas i fordon med dieselmotorer anpassade för metan. Volvo har idag utvecklat lastbilar med metandieselteknik som har särskilda tankar för flytande metangas.

– Nu etablerar vi en av Sveriges modernaste truckdieselanläggningar där tung trafik kan tanka flera olika förnybara drivmedel på ett och samma ställe. Vi är med och utvecklar drivmedelsmarknaden för framtiden, där vi ser en ökad del av olika hybridlösningar. Ett exempel är flytande fordonsgas och diesel som kommer att finnas på stationen i Örebro, säger Pär Widell, etableringschef, Svenska Statoil.

På Statoils nya truckdieselanläggning i Örebro kommer, förutom flytande fordonsgas LNG, att kunna tankas biodiesel B100 och miles diesel med upp till 30 procent förnybara biokomponenter (HVO-diesel). Stationen kommer också att tillhandahålla Svanenmärkt spolarvätska på pump samt Adblue som reducerar utsläppen av kväveoxid och partiklar. Det kommer även att finnas en fordonsgasanläggning där personbilar som drivs med gas kan tanka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078