23948sdkhjf

Först med Bra miljöval

Greencarrier blir det första speditionsföretaget som får märkningen Bra Miljöval. För att uppnå det gäller det att visa att bränslet som förbrukas i hög grad är förnyelsebart samt att utsläppen av luftföroreningar är låga.
I praktiken innebär det att långväga transportlösningar endast kvalar in med hjälp av tågtrafik eller en kombination av tåg och lastbil. Greencarriers har samarbetat med Green Cargo vars transportlösningar varit certifierade sedan 1998.
– Det är vår förhoppning att vi kan utöka samarbetet ytterligare i takt med att vi får allt fler förfrågningar på gröna transportlösningar. Det gäller inte minst bland olika kunder inom textilbranschen som har egna tuffa miljökrav och ett livscykelperspektiv på sina produkter och tjänster när de väljer underleverantörer, säger Bengt Erlandsson verksamhetsutvecklingschef för Greencarrier Freight Services International.

Grundprincipen för att uppnå Bra Miljöval är att själva transporttjänsten certifieras och inte de fordon som används. Till grund för bedömningen ligger mängden utsläpp av luftföroreningar under ett år i form av kväveoxider, sva- veloxider och kolväten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11