23948sdkhjf

Flygtrafiken ökade med fem procent

En ny analys från Amadeus Air Traffic Travel Intelligence visar att den globala volymen av flygtrafik ökade med fem procent mellan 2011 och 2012. Asien är den största, snabbast växande och mest konkurrensutsatta flygmarknaden. Analysen visar också att 22 procent av det globala flygresandet koncentreras till endast 300 rutter.
Varje rutt transporterar årligen över en miljon passagerare. 69 procent av alla flygresor globalt görs på större rutter med 100 000 passagerare årligen.

Asien är den högst konkurrensutsatta flygmarknaden. 75 procent av regionens flygtrafik hanteras av tre eller fler flygbolag. 27 procent av flygtrafiken hanteras av fem eller fler flygbolag. Situationen står i skarp kontrast till andra regioner som Mellanöstern och Europa där endast hälften av flygtrafiken hanteras av tre eller fler flygbolag.

– Den globala flygindustrin upplever en stark förändringstakt och ökande konkurrens, vilket rapporten bekräftar. Utvecklingen innebär att flygbolag och reseindustrin i allt större utsträckning måste grunda det operativa beslutsfattandet på insikter och analys kring de data som samlas in. Detta för att identifiera möjligheter och risker så fort de uppstår, säger Jesper Söderström, vd på Amadeus Scandinavia.

När det gäller anslutande flygtrafik är Mellanöstern är betydande region, med de tre huvudsakliga flygplatserna Doha, Abu Dhabi och Dubai. Tillsammans står dessa för ungefär 15 procent av all flygtrafik från Asien till Europa och från Europa till sydvästra Stillahavsregionen. Flygtrafiken mellan Europa och Asien via Mellanöstern växer med ungefär 20 procent årligen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063