23948sdkhjf

5 procents omsättningsökning för Frode Laursen

Frode Laursen ökade omsättningen med 5 procent 2012, men i slutet av 2012 började konsumtionen bromsa in vilket gör att Frode Laursen-koncernen räknar med oförändrad omsättning till följd av mycket hård konkurrens på transport- och logistikmarknaden.
Trots det är siktet inställt på fortsatt expansion i Norden.

Den danska åkeri- och logistikkoncernen Frode Laursen – som även bedriver omfattande verksamhet i Sverige - redovisar ett resultat efter skatt för 2012 på motsvarande cirka 38 miljoner kronor (31 miljoner danska kronor) och en omsättning på motsvarande cirka 1,8 miljarder svenska kronor (1,5 miljarder danska kronor), vilket är en ökning med 5 procent jämfört med 2011.
Det egna kapitalet i koncernen uppgår till motsvarande cirka 246 miljoner svenska kronor (202 miljoner danska kronor), vilket motsvarar en soliditet på imponerande 40 procent.

– I dag tar vi fram koldioxidrapporter till många av våra kunder och vi har ökat insatserna för att minska våra koldioxidutsläpp i vårt dagliga arbete, säger Anders Balle, direktör i Frode Laursen-koncernen. Vi har därför investerat i lastbilar som minskar koldioxidutsläppen markant. Bilarna används till distributionskörningar i Sverige.

Anders Balle framhåller att Frode Laursen-koncernen kommer att fortsätta att investera i IT och använda den senaste tekniken för att höja kvaliteten och effektiviteten samt hålla kostnaderna på en konkurrenskraftig nivå.

– Vi räknar med att ligga i framkant inom det här området genom FL-TMS Transport Management System – på samma sätt som vi gör med FL-WMS Warehouse Management System, säger han.

Under 2012 köpte Frode Laursen-koncernen över 150 nya lastbilar och över 120 nya trailrar – vilket innebär tre nya lastbilsekipage per vecka – och dessutom har koncernen investerat i specialutrustning som gör logistiken ännu mer effektiv och konkurrenskraftig.
Frode Laursen-koncernen har dessutom byggt ut sitt lagerhotell i Helsingborg på 15 000 kvadratmeter vilket innebär att koncernen nu förfogar över en sammanlagd invändig lagringsyta på mer än 370 000 kvadratmeter.

– Vi är övertygade om att stor konkurrenskraft – som vi uppnår genom fokusering, investeringar och fortsatt expansion i Europa – är en förutsättning för att vårt företag ska fortsätta att vara lönsamt, säger Anders Balle. Vi är stolta över att så många nya kunder har valt oss och att de värdesätter vår transport- och logistikkvalitet. Vår strategi är att fortsätta att växa kraftigt i Norden.
Anders Balle framhåller att köpet av aktiemajoriteten i fryshusföretaget Agri-Norcold A/S 2012 är ytterligare ett bevis på bolagets kompetens inom dagligvarulogistik.

– Agri-Norcold A/S är ledande inom infrysning och lagring av frysvaror och har totalt 750 000 kvadratmeter fryslager i Danmark, säger Anders Balle.
Frode Laursen gruppen omfattar transport- och logistiklösningar inom dagligvaror – FMCG (fast moving consumer goods) (torr-, kyl- och frysvaror), byggmaterial, distribution av bensin/diesel/olja/farligt gods/, återvinningstransporter och bulktransporter (silotransporter).
Den totala omsättningen för hela gruppen för 2012 uppgick till över två miljarder svenska kronor.

Frode Laursen Gruppen omfattar förutom Frode Laursen även IN-STORE, Nielsen & Sörensen, Skanol och Agri-Norcold.
– I slutet av 2012 började konsumtionen bromsa in och vi räknar med en i stort sett oförändrad omsättning och fallande resultat för 2013 till följd av mycket stor konkurrens på transport- och logistikmarknaden, säger Anders Balle.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063