23948sdkhjf

Scania-EU-kampanj mot rökning

23 maj går Scaniamilen av stapeln. Det årliga loppet för Scanias anställda blir startskottet för samarbetet mellan Scania och EU-kommissionens kampanj ”Ex-rökare är ostoppbara”.
Gemensamt vill man inspirera till ett rökfritt liv genom att fokusera på alla de aspekter av livet som blir bättre och trevligare när man fimpat för gott.

– Vi på Scania är glada att inleda ett samarbete med Ex-Smokers för att främja arbetet med tobaksfrågor och lyfta fram fördelarna med att sluta röka och snusa, säger Kjell Pettersson , manager health promoters på Scania.

EU-kommissionen kampanjar sedan tre år för att minska rökningen i Europa. Som en del av arbetet har man tagit fram iCoach, ett interaktivt sluta-röka verktyg som finns både på nätet och som app. iCoach blir ett komplement till Scanias befintliga tobaksgrupp, en grupp experter inom tobaksavvänjning som erbjuder de anställda expertstöd och rådgivning.

– Det är med stolthet som vi deltar i arbetet med att minska tobaksrökningen bland befolkningen i EUs medlemsländer. Tobaksrökning är ett folkhälsoproblem som vi måste få bukt med. Ex-Smokers vetenskapligt utformade verktyg, iCoach, är gratis och gör det lättare för de som vill sluta röka, säger Pierre Schellekens , chef för EU-kommissionens representation i Sverige.

Inför Internationella tobaksfria dagen den 31 maj hålls flera gemensamma aktiviteter på Scania. iCoach finns tillgängligt online på http://stopsmokingcoach.eu och att ladda ner som app till smarta telefoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097