23948sdkhjf

Levererar system till Kirunagruvan

Bombardier Rail Control Solutions har levererat systemet som underleverantör till Midroc Electro som installerar ett helautomatiserat system för processkontroll och tåglogistik i den nya huvudnivån 1 365 meter under jord i LKABs nya projekt.
LKAB:s nya projekt KUJ1365 invigdes på tisdagen. Det automatiserade tågledningssystemet Interflo 150 har kapacitet för 35 miljoner ton per år eller 100 000 ton per dag. Signalsystemet för gruvjärnvägar har sitt ursprung i en teknik utvecklad inom svensk fordonsindustri på 1980-talet. Systemet har också valts för Grasberg-gruvan i Indonesien, som är världens största guldfyndighet.

LKAB:s Kirunagruva är världens mest avancerade underjordsgruva. Det högautomatiserade, förarlösa systemet är helt integrerat i gruvans lastnings- och logistiksystem och medger automatiskt vägval och tågavgång. Tågen kan trafikera gruvan säkert med kortare avstånd mellan avgångarna. Det leder till bättre energieffektivitet och högre produktionskapacitet.

Bombardier Rail Control Solutions har 3 000 anställda och sin globala affärsledning i Stockholm. Forskning och utveckling sker i huvudsak i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125