23948sdkhjf

Rekonstruktionen i BPJ Transport förlängs ytterligare

Tingsrätten har godkänt att företagsrekonstruktionen i Göteborgs-baserade J-trans moderbolag BPJ Transport ska fortsätta till och med den 12 juli i år. Därmed förlängs rekonstruktionen med ytterligare några månader.
Gäldenären – det vill säga BPJ Transport – har begärt att företagsrekonstruktion ska fortsätta till och med den 12 juli i år. Skatteverket har inte haft något att invända mot en förlängning av företagsrekonstruktionen. Gäldenärens begäran har tillstyrkts av rekonstruktören. Göteborgs tingsrätt anser att detta utgör synnerliga skäl för förlängning av tiden för företagsrekonstruktion och medger därför att företagsrekonstruktionen får pågå till och med den 12 juli i år.
Transport & Logistik iDag/Transportnet har tidigare rapporterat att Göteborgs tingsrätt den 12 oktober 2012 i ett första skede godkände en rekonstruktion i BPJ Transport och sedan i ett andra skede godkände en första förlängning av företagsrekonstruktionen till och med 12 april i år. Under 2012 försökte Skatteverket att försätta BPJ Transports dotterbolag J-trans i konkurs.
Omsättningen i BPJ Transport uppgick 2011 till 117,3 miljoner kronor och bolaget redovisade en förlust på -3,8 miljoner kronor (resultat efter finansiella poster).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343