23948sdkhjf

Transportledet i konkurs

Ett av Sveriges större privatägda åkerier - Transportledet AB med moderbolaget Roy Svensson Holding AB - har på egen begäran försatts i konkurs vid Hässleholms tingsrätt.
Transportledet är ett av Sveriges större privata åkerier som bedriver inrikes fjärrtrafik samt lokal och regional hämtnings- och distributionstrafik. Koncernen har cirka 220 anställda.
Transportledet har under många år utfört transporter för DHL, samt på senare tid även utfört transporter i egen regi samt för TK Logistik. Transportledet har bland annat utfört transporter på linjer som på senare tid blivit hårt konkurrensutsatta av bland andra ”lågprisåkerier”. Det handlar bland annat om linjetrafik mellan Skåne – Göteborg, Skåne – Stockholm och Göteborg – Stockholm.
Transportledet har på senare tid breddat sin verksamhet till att även omfatta lagrings- och logistiktjänster.
Roy Svensson Holding AB och Transportledet AB har de senaste åren brottats med enorma lönsamhetsproblem och har av det skälet vid olika tillfällen avvecklat olönsamma trafikupplägg för bland andra DHL.
Omsättningen i koncernen uppgick 2011 till 364,3 miljoner med en förlust (resultat efter finansiella poster) på -18 miljoner kronor. Omsättningen i bolaget uppgick 2010 till 318,9 miljoner kronor med en förlust (resultat efter finansiella poster) på -13,2 miljoner kronor.
Roy Svensson Holding/Transportledet är det tredje större åkeriet som på kort tid noterat lönsamhetsproblem och som har haft koppling till DHL. Transport & Logistik iDag/Transportnet har nyligen rapporterat om att de båda åkerierna Gunnar Johansson & Co i Hamburgsund och Sigurd Andersson Falkenberg avvecklar sina transporter för DHL.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078