23948sdkhjf

Blue Water förvärvar Wikeström & Krogius

Som ett led i planerna på att stärka sin ställning i Norden förvärvar danska Blue Water Shipping finska Wikeström & Krogius som är ett av Finlands största privatägda transportbolag.
- Blue Water har i dag en mycket stark ställning i Danmark, och vi har tagit ett strategiskt beslut om att utveckla vår verksamhet i Finland, Norge och Sverige, efter dansk förebild, säger Carsten Eskildsen, direktör i General Cargo divisionen i Blue Water Shipping. Det innebär att vi ska öppna fler kontor i Norden och genom förvärvet av Wikeström & Krogius får vi en bra position på den finska marknaden samtidigt som vi stärker vår totala verksamhet och organisation i Norden. Blue Water och Wikeström & Krogius delar samma värderingar och arbetar på likartat sätt på marknaden och gentemot kunderna – att vara i tät dialog med kunderna för att kunna erbjuda anpassade transportlösningar av mycket hög kvalitet och med personlig service.
Wikeström & Krogius, som är ett mycket välrenommerat bolag, grundades 1850. Bolaget är i dag specialiserat på sjö-, flyg- och vägtransporter och arbetar dessutom med projekttransporter och kompletta logistiklösningar. Bolaget har 38 anställda och omsättningen 2012 uppgick till motsvarande cirka 212 miljoner svenska kronor (23 miljoner euro).
Övertagandet sker per den 1 september i år och Henrik Mahlberg, vd i Wikeström & Krogius och tillika en av de tre snart tidigare ägarna, fortsätter som ansvarig för Blue Waters samlade aktiviteter i Finland, som även omfattar Blue Waters nuvarande kontor i Helsingfors med 8 medarbetare.
- Det har alltid varit vår ambition att bygga goda relationer med kunderna och därigenom erbjuda och utveckla bästa möjliga logistiklösningar, säger Henrik Mahlberg. Jag är övertygad om att Wikeström & Krogius har fått de helt rätta ägarna i Blue Water. Jag ser fram emot att bli en del av Blue Water och har samtidigt stora förväntningar på den framtida utvecklingen.
Han blir nu en del av Blue Water, som har mer än 1 100 anställda och mer än 60 kontor i 27 länder. Blue Water redovisade nyligen för tredje året i rad ett rekordbokslut både när det gäller omsättning och resultat. Blue Water redovisade 2012 en omsättning på motsvarande cirka 5,1 miljarder svenska kronor (4,1 miljarder danska kronor) med ett överskott på motsvarande cirka 105 miljoner svenska kronor (85 miljoner danska kronor).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062