23948sdkhjf

2,5 miljarder i omsättning för GDL-koncernen

GDL-koncernen redovisar en omsättning för det brutna räkenskapsåret 2012-2013 på 2,5 miljarder kronor och koncernen redovisar ett EBITDA-resultat på 81 miljoner kronor.
Omsättningen på 2,5 miljarder kronor är en minskning med cirka 200 miljoner kronor jämfört med föregående räkenskapsår och resultatet är något lägre än föregående år.
Skäl till omsättningsminskningen är främst att den hårda vintern medförde att koncernens anläggningsfordon inte startade säsongen på allvar förrän i slutet av april. En annan påverkande faktor är att det under året genomfördes en sammanslagning mellan samtliga bolag och IT-system samkördes, vilket har påverkat resultatet.
Affärsområdet Industri och Handel gick enligt plan och affärsområdet Industri och Logistik gjorde ett mycket bra resultat, framförallt de nya aktiviteterna med ett helhetsansvar för Kemira-hamnen i Helsingborg och övertagande av containerterminalen i Helsingborg.
GDL-koncernens bokslut som nu har redovisats sträcker sig från 1 maj 2012 till och med 30 april 2013.
- Det nya räkenskapsåret har startat bra med flera nya jobb och aktiviteter, säger Alf Karlsson, styrelseordförande i GDL-koncernen till Transport & Logistik iDag/Transportnet. Vi är nöjda med resultatet även med anledning av att vi nu fungerar som en enhetlig koncern, men ändå har en stark lokal förankring och strategisk placering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062