23948sdkhjf

Bergendahls väljer lagerlösning från Swisslog

Swisslog har fått förtroendet att leverera ett kombinerat plock- och pallager till Bergendahls Food AB i Hässleholm. Bergendahls, som bland annat driver City Gross-butikerna, satsar därmed på kostnadseffektiv lagerhantering för att möta krav från butiker och marknad och för att värna om sin långsiktiga konkurrenskraft.
Det nya höglagret som nu är i byggnationsfas kommer sammanfogas med Bergendahls befintliga centrallager i utkanten av Hässleholm. Här finns redan företagets centrallager för kolonial-, kyl- och frysvaror. Den nya distributions-anläggningen planeras stå klar vintern 2014/15.
-Den nya lösningen stämmer väl överens med Bergendahls behov samtidigt som prestanda, prisbild och serviceupplägg i kombination med Swisslogs erfarenhet av att leverera liknande anläggningar var viktiga komponenter i vårt leverantörsval, säger Linus Larsson projektägare och logistikchef hos Bergendahls. Vidare lägger den grunden för Bergendahls allt effektivare logistik och varuförsörjning. Vår tillväxt kräver en smartare hantering och lösningen skapar förutsättningen till en förbättrad kundnytta genom att vi lagerför ett allt större sortiment. Detta gör i sin tur att vi kan hålla en hög leveransfrekvens till rätt kostnadsnivå och satsningen stödjer därmed vår logistikvision om fulla butikshyllor, varje dag, året runt.
Hans Grönqvist, säljansvarig hos Swisslog, framhåller att Swisslogs leverans till Bergendahls består av standardlösningen PickRunner som ingår i bolagets produktportfölj.
- Den kombinerar höglagerkranarnas enastående prestanda och lagringskapacitet med effektiva plockplatser, säger han. Påfyllning av plockplatserna sker automatiskt med hjälp av höglagerkranarna, vilket reserverar ytan för plock och inte för påfyllnad, säger Hans Grönqvist, säljansvarig hos Swisslog.
Lösningen består av ett 32 meter högt lager med fyra höglagerkranar, ett tillhörande bansystem och cirka 600 plockplatser i en Man-till-Gods-lösning. I Swisslogs leverans ingår också det egenutvecklade styrsystemet AutomationManager som integreras med Bergendahls befintliga lagerstyrningssystem.
Alla nya leveranser av Swisslogs höglagerkranar inkluderar ett energiåtervinnings-system som på ett betydande sätt sänker energikonsumtionen. Swisslog bedriver ett strukturerat arbete, kallat GreenLog, för ett förbättrat resursutnyttjande och en ”grönare logistik”. I uppdraget till Swisslog ingår också ett service- och supportavtal för att säkerställa en stabil och kontinuerligt drift av anläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11