23948sdkhjf

Tågkapsel planeras i Kalifornien

Miljardären Elon Musk planerar ett nytt snabbtågkapselprojektet som han kallar Hyperloop. En kapsel, som är tänkt att gå på solenergi ska kunna färdas i över 1200 kilometer i timmen och transportera 28 personer åt gången. Resan mellan Los Angeles och San Fransisco skulle ta hälften så lång tid som en vanlig flygresa.


Om Musk vill genomföra sitt projekt måste han övertyga myndigheterna om att hans projekt är den mest lönsamma kollektiva framtidslösningen samtidigt som man i Kalifornien redan håller på att planera för ett dyrbart höghastighetståg. Han ser det redan planerade tågprojektet som bortkastade pengar.

– Hur kommer det sig att skaparna bakom Silicon Valley vill bygga ett tåg som inte bara är ett av de dyraste i världen utan även ett av de långsammaste? Det hade varit bra om man hittade ett alternativ till att flyga och köra – men bara om det var bättre än att flyga och köra, sa Musk i ett uttalande.

Den planerade banan ska gå längs med motorvägarna 5 och 580 och till en början bara ha två stationer. Kapslarna skulle enligt planen avgå med 30 sekunders mellanrum, vilket innebär 7,4 miljoner resenärer årligen, skriver Dagens Nyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078