23948sdkhjf

Konjunkturen tynger Green Cargo

Green Cargos resultat tyngs av lågkonjunkturen, skriver företaget i sin senaste rapport. Resultatet för första halvåret landade på minus 119 miljoner kronor, jämfört med 17 miljoner kronor för motsvarande period förra året. Omsättningen låg på 2063 miljoner kronor jämfört med 2424 miljoner kronor föregående kvartal.
Resultatförsämringen kopplas främst till det första kvartalet, då effektiviseringar och en arbetstidsförkortning under perioden februari – maj medfört en påtaglig kostnadskontroll under andra kvartalet.

– Vi har bromsat upp resultatförsämringen men det räcker inte. Därför ser vi över hela vår verksamhet för att kunna bli ett starkt och modernt transportföretag som tjänar pengar genom konjunktursvängningarna. Vi ska vara en trygg partner för det transportberoende näringslivet även i framtiden, säger Green Cargos vd Jan Kilström.

Under det första halvåret tecknades nya eller förnyade transportavtal till ett värde av 400 miljoner kronor. Det är nedgången i transportvolymer hos befintliga kunder som är den främsta orsaken till det pressade resultatet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078