23948sdkhjf

Presenterar nyutvecklade eltruckar

Jungheinrich presenterade på mässan Bauma 2013 för första gången de nyutvecklade eltruckarna från EFG 5-serien (EFG 535-550) så väl som trucktillverkarens nya S Line (EFG S30-S50). Höga krav på kostnadseffektivitet spelade en viktig roll vid utvecklingen av truckarna.
– Denna nya generationen av truckar ger oöverträfflig energieffektivitet samtidigt som truckarna levererar topprestanda, konstaterade Stefan Pfetsch som ansvarar för motviktstruckar vid Jungheinrich.

Med en lastkapacitet på upp till 5 ton, eltruckarna en förädling av det nya teknologikoncept kallat Pure Energy. Jungheinrich införde det i nya EFG 4-serien som lanserades förra året och har tagits emot med stort intresse av marknaden. Pure Energy bygger på användandet av senaste generations miljövänliga tre-fas växelströmsteknik som utvecklats internt av Jungheinrich. Systemet i nya EFG 5-serien är en ytterligare förfining av samspelet mellan motorerna som utvecklats av Jungheinrich och motorernas elektroniska kontrollsystem system.

– Högfrekvent aktivering av våra tre-fas AC-motorer ger extremt hög kostnadseffektivitet för dessa truckar, förklarar Pfetsch. Den rumsliga placeringen av truckens styrsystem minskar längden och antalet linjer som behövs för att ansluta de olika komponenterna till ett minimum. Mängden hydraulslangar har likaså minskat betydligt genom att komponenterna ansluts så direkt som möjligt till det hydrauliska blocket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063