23948sdkhjf

Kenth Sjövall ny delägare i TCT

Transportföretaget TCT AB i Trelleborg utökar sin verksamhet med trafik till/från östra Europa och får Kenth Sjövall som ny delägare.
TCT har under 18 år framgångsrikt bedrivit verksamhet med företrädesvis internationella transporter inom Västeuropa och containertrafik till/från Asien. Omsättningen ligger idag på cirka 55 miljoner kronor per år.
I en allt mer globaliserad värld och där den inre marknaden i EU blir allt större och vidgar sina gränser så kommer företaget nu att utveckla sin verksamhet.
Företaget har därför beslutat att ta ytterligare ett steg och göra en satsning på de östra delarna av Europa. I samband med detta så kommer Kenth Sjövall gå in som delägare i företaget som alltså då kommer bestå av fem delägare framöver. Kenth Sjövall har stor erfarenhet av branschen och grundade Tretab Transport 1983 och var dess vd tills företaget förvärvades 2007. 2004 startade Sjövall även 2 bolag i Prag och Ostrava i Tjeckien. Sjövall gör nu comeback i branschen och har förvärvat 20 procent av aktierna i TCT. Starten för nya TCT EastWest AB sker per den 1 september. - Med denna satsning hoppas vi också kunna skapa fler arbetstillfällen framöver och erbjuda en fullskalig verksamhet i hela Europa, säger Mats Svensson, vd i TCT. Företaget erbjuder såväl biltransporter som sjö och flyg. Med denna storsatsning hoppas företaget bli en aktör där vi kan erbjuda ett helhetskoncept för logistiklösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125