23948sdkhjf

Ovako i nytt 3-årsavtal med Green Cargo

Ovako har valt att förlänga samarbetet med Green Cargo och skriva ett nytt 3-årsavtal värt cirka 80 miljoner kronor.


Den så kallade Smebox-pendeln rullar mellan Ovakos bruk i Smedjebacken och Boxholm. Stålämnen i ena riktningen och skrot i andra. Efter genomgång av kvalitet och flexibilitet i Green Cargos erbjudande har Ovako valt att förlänga samarbetet med Green Cargo och skriva ett nytt 3-årsavtal värt cirka 80 miljoner kronor.

Green Cargo har i Smebox-pendeln haft en punktlighet på 93 procent med maximalt 5-minuters avvikelse från tidtabellen, vilket är mycket högt i jämförelse med alla typer av godstransporter. I och med tåglösningen minskar Ovako utsläppen av koldioxid med över 6 000 ton årligen jämfört med en renodlad lastbilslösning.

– Vi är glada att Ovako ger oss fortsatt förtroende. Vi gick in i den här omförhandlingen med attityden att bra kan bli bättre. Ovako vet att de får ett effektivt upplägg där vi har möjlighet att vara flexibla och öka volymerna om det skulle behövas. Vi tänker fortsätta utveckla tåglösningen tillsammans med Ovako, säger Richard Kirchner , försäljningschef på Green Cargo.

Transportupplägget omfattar fem omlopp i veckan. Smebox-pendeln utgår från Boxholm på morgonen fullastad med skrot och tomma stålämnesvagnar till Smedjebacken. På eftermiddagen går tåget tillbaka med fyllda stålämnesvagnar och tomma skrotvagnar.

– Vi kör inte bara fjärrtågen utan kan även leverera en effektiv växling ut och in på Ovakos bruk, tack vare att vi har resurser i vårt nätverk. Jag är riktigt stolt över att vi får förtroendet att fortsätta samarbetet, säger Hamed Manesh , kundansvarig säljare på Green Cargo.

Det nya avtalet undertecknades vid en ceremoni på Ovako i Smedjebacken under onsdagen.

FAKTA/Miljövänligt
Ovako är ett av företagen som har Green Cargo Klimatintyg, ett bevis på transporter med mycket låg klimatpåverkan (max 10 gram CO2/nettotonkilometer).
Det skulle krävas mer än 13 000 lastbilstransporter för att ersätta Ovakos tåglösning mellan Boxholm och Smedjebacken
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063