23948sdkhjf

DHL Freight lanserar Eurapid

DHL Freight, en av de ledande leverantörerna av vägtransporttjänster i Europa, lanserar nu Eurapid. Tjänsten erbjuder schemalagd hantering av LTL-försändelser (mindre än en full lastbil) inom Europa.
DHL Eurapid är utvecklad för leveranser upp till 2,5 ton och bygger på en lättöverskådlig tidtabell och prislista. Utöver en mängd mervärdestjänster såsom lastförsäkring, tullklarering och skräddarsydda rapporter är det dessutom möjligt att transportera farligt gods enligt full regelefterlevnad med tjänsten.
– Våra kunder vill ha bättre tillgänglighet, en proaktiv kundservice och en tillförlitligt leveranskedja, säger Amadou Diallo, vd för DHL Freight. Korta produktlivscykler, inom till exempel teknik- och modebranschen, är en bidragande orsak till den växande efterfrågan. Av denna anledning har DHL nu lanserat Eurapid som erbjuder kunderna en daglig och lättanvänd leveranslösning.
Eurapid finns redan i 14 länder, däribland Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Spanien, Schweiz, Storbritannien och nu i Sverige. Tjänsten ger kunderna möjlighet att leverera till de viktigaste marknaderna i Europa. Området täcker in regionerna med högst BNP och står för 74 procent av regionens totala export- och importvolymer. Ytterligare områden kommer att anslutas till nätverket under de kommande månaderna.
Eurapid-försändelser behandlas med förtur, vilket resulterar i mycket konkurrenskraftiga ledtider för kunderna (t.ex. från Frankfurt, Tyskland till Barcelona, Spanien inom 24 timmar). Försändelserna kan smidigt spåras via DHL:s smartphone-app Activetracing och levereras enligt fasta tidtabeller. Dessutom har DHL ett engagerat kundserviceteam för Eurapid, som hanterar kundärenden såsom bokningar och prisförfrågningar. Serviceteamet övervakar konstant ”on-time-leveranser” och informerar kunderna på ett proaktivt sätt för att säkerställa en hög nivå av transparens. Transporter som bokas före kl. 12.00 hämtas upp samma dag.
Med Eurapid har DHL Freight ambitionen att vara tillmötesgående och förenkla logistiken och försörjningskedjorna för sina europeiska kunder och hjälpa dem att förbli konkurrenskraftiga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.06