23948sdkhjf

Samarbete i Öresund på is tills vidare

Helsingborgs Hamn har sedan en tid drivit ett projekt där syftet har varit ett samgående med hamnen i Köpenhamn och Malmö. De båda parterna hade för avsikt att bilda ett gemensamt bolag men nu läggs planerna på is. I nuläget finns det ingen tidsplan för att driva projektet vidare.
– Arbetet med den legala omstruktureringen har tagit betydligt mer tid i anspråk än vi tidigare bedömt, vilket ger oss begränsade möjligheter att driva processen om ett gemensamt driftsbolag med CMP AB. Helsingborgs stad har därför beslutat att tills vidare skjuta på utredningen om ett eventuellt samarbete, säger Andreas Eriksson presschef på Helsingborgs hamn.

Även om avsiktsförklaringen därmed inte längre gäller utesluter Helsingborgs stad inte ett utökat samarbete i framtiden. De affärsmässiga fördelarna finns kvar. Däremot är tillfället inte det rätta att driva processen vidare, anser man på Helsingborgs hamn.

Johan Röstin som sitter på CMP, Copenhagen Malmö Port, som haft ambitionen att starta ett gemensamt driftbolag tycker att året som gått varit turbulent. Han säger att ett samarbete inte är aktuellt som situationen ser ut idag.

– Helsingborgs hamn har helt enkelt hoppat av avtalet från i somras. Vi har fått veta att tajmingen inte är den rätta, säger han.

Ulla Stålnacke är styrelseordförande i Helsingborgs Hamn och hon anser att den omorganisation som pågår måste avslutas och bli fullständigt klar innan man kan diskutera ett samgående. Det är alltså isläggning som gäller tillsvidare för projektet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094