23948sdkhjf

Halverar distributionstiden med nytt koncept

Alumeco Sverige har tagit ett nytt logistikkoncept i fullskalig drift. Det är genom att distribuera merparten av alla aluminiumorder direkt från Alumecos koncernlager i Odense som det blivit möjligt att halvera distributionstiden till mer än 90 procent av de svenska kunderna.
Dessa får nu sina beställningar dagen efter att man lagt en order och Robert Carlsson som är Key Account Manager på Alumeco Sverige AB förklarar huvuddragen i den nya logistikmetoden.

– Det vi gjort är att förenkla och effektivisera distributionsflödet genom att en majoritet av leveranserna sker direkt från koncernlagret till ett antal terminaler runt om i landet. På det här sättet vinner vi mycket tid och för den stora majoriteten av våra kunder är det givetvis värdefullt att man får sina leveranser redan dagen efter beställning och detta till oförändrade fraktkostnader. En viktig effekt av den kortade leveranstiden är också att den hjälper många av våra kunder att effektivisera produktionen. Kraven på industrin att korta ledtiderna ökar ständigt och det är givetvis glädjande att vi med det nya logistikkonceptet kan hjälpa till i det arbetet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063