23948sdkhjf

Högtryck hos Alwex Intermodal

Det är nu full fart i omlastningsterminalen i Alvesta som drivs av Alwex Intermodal AB, ett dotterbolag till Alwex Transport AB. Omlastningstälten togs i bruk i november 2012 och verksamheten har under våren 2013 utvecklats positivt.
Det finns plats att ta in upp till fem stycken dubbelvagnar med en lastkapacitet på drygt 60 ton vardera per inväxling. Lastbilarna planeras att komma in samtidigt och på så vis kan antalet trucklyft minimeras. Att allt sker under tak ger en hög kvalitet och minimerar riskerna. Alwex Transport utför sedan inhämtningarna eller utkörningarna till kunder i närområdet, normalt inom en radie om cirka 20 mil.
Totalt består Omlastningsterminalen av cirka 4 200 kvadratmeter omlastningsyta samt 1 560 kvadratmeter fuktkontrollerat lager med framtida utbyggnadsmöjligheter på ytterligare cirka 2 800 kvadratmeter. Totalt sysselsätts 3-4 personer i omlastningsverksamheten beroende på säsong och veckodag. Utöver det tillkommer ett 10-tal chaufförer.
Närheten till Alwex Transport AB:s dotterbolag Scandinavian Supply Chain AB i Växjö ger även möjlighet att komplettera upplägget med lager- och logistiktjänster. Scandinavian Supply Chain startade 2007 och driver idag ett fristående logistikcentrum i Växjö i ICA:s före detta lagerlokaler. Scandinavian Supply Chain kan erbjuda ett modernt lager med rejäl kapacitet för alla temperaturer – frys, kyla och värme. Totalt disponeras i dag cirka 55 000 kvadratmeter varav cirka 18 000 kvadratmeter är kyllager och 2 800 kvadratmeter är fryslager.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063