23948sdkhjf

Dinotrans rekryterar ytterligare 50 filippinska förare

Det lettiska internationellt verksamma dragbilsåkeriet Dinotrans utökar sin flotta med ytterligare 80 lastbilar och kommer att anställa ytterligare 50 filippinska förare plus ytterligare ett antal lettiska förare.
Dinotrans ger nu det filippinska rekryteringsbolaget STB-DJL Human Link Inc. fortsatt förtroende att bemanna sina lastbilar och söker nu ytterligare 50 filippinska förare för dragbilstransporter i Europa.
Platsannonsen publicerades på STB-DJL Human Link Inc:s hemsida på måndagen, den 23 september. Ansökningsstiden går ut den 30 november i år.
Den här gången söker Dinotrans manliga lastbilsförare i åldern 25 – 39 år med fem års erfarenhet av lastbilsföraryrket. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av anställningar i internationellt verksamma åkerier i Europa och med erfarenhet av att köra europeiska lsatbilar såsom Volvo, Mercedes, MAN och Scania. Vidare är det meriterande om förarna har erfarenhet av sparsam körning eftersom det kan bli aktuellt med bonus i samband med löneutbetalning.
- Det är riktigt att vi söker fler chaufförer, säger Staffan Resare, CEO i Dinotrans till Transport & Logistik iDag/Transportnet. Vi annonserar såväl i Lettland som i Filippinerna. Trots att vi inte ställer några krav på ålder eller utbildning så har vi väldigt få sökanden i Lettland och det är en tydlig brist på kvalificerade utlandsförare i Lettland. Vi hoppas kunna uppväga denna brist genom att anställa fler chaufförer från Filippinerna.
Staffan Resare förklarar att Dinotrans har en god efterfrågan på åkeriets tjänster och behöver nya medarbetare för vidare expansion.
- Dinotrans Lettland har i dag cirka 200 lastbilar i trafik och vi räknar med att utöka till 280 bilar under 2014, säger han.
Transport & Logistik iDag/Transportnet rapporterade i början av året om att ett av norra Europas och Baltikums större dragbilsåkerier, Dinotrans, började bemanna ett betydande antal av åkeriets sammanlagt 260 dragbilar med ett hundratal filippinska lastbilsförare. Hösten 2012 gav Dinotrans det filippinska bemanningsbolaget STB-DJL Human Link, Inc i uppdrag att rekrytera filippinska lastbilsförare för att bemanna Dinotrans dragbilar för trailertransporter i Europa. Och nu får detta bemanningsbolag fortsatt förtroende att rekrytera ytterligare förare till Dinotrans.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078