23948sdkhjf

Minskade personskadorna i Göteborgs Hamn

APM Terminals har lyckats minska andelen personskador vid driften av containerterminalen i Göteborg, med och utan sjukskrivning, med hela 50 procent. Nu investerar APM Terminals åtta miljoner kronor för att ytterligare förbättra säkerheten. APM Terminals tog över i januari 2012.


För att kunna vidareutveckla APM Terminals säkerhetsarbete är det oerhört viktigt att uppmuntra medarbetarna att rapportera alla riskfaktorer och tillbud, stora som små, enligt Keld Pedersen, VD för APM Terminals Gothenburg:

– Vi har lyckats fördubbla andelen inrapporterade tillbud och osäkra förhållanden sedan APM Terminals tog över containerterminalen. Andelen personskador har dessutom halverats över samma tid. Detta är ett kvitto på att vårt säkerhetsarbete är på rätt väg.

Nu investerar APM Terminals dessutom ytterligare åtta miljoner för att förbättra säkerheten. Pengarna ska främst gå till att förstärka trafiksäkerheten mellan människa och maskin samt till att ännu bättre skilja olika trafikslag åt. Konkret innebär det bland annat förbättrad skyltning, fler medarbetare i varselkläder och barriärer samt ökad kommunikation kring trafikregler och säkerhet på området.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065