23948sdkhjf

Västsvensk åkeriförening fyller 80

I 80 år, och längre än så, har medlemmarna i den regionala åkeriföreningen Sveriges Åkeriföretag Västra Götaland kört morgontidningar, mediciner till apoteken, bränslet till bensinmackarna och mjölken till mataffärerna. Nu firar åkeriföreningen 80 år vid ratten, och det vill man dela med allmänheten.
- Vi välkomnar ung som gammal att kliva upp i våra medlemmars lastbilar och se hur det är att se världen ur lastbilsförarens perspektiv, säger Annika Persson, regionchef i Sveriges Åkeriföretag Västra Götaland. Kom och prata om trafiksäkerhet och miljöfrågor. Vi kommer att finnas på tre ställen på lördag den 28 september mellan klockan 11 – 14.
Annika Persson förklarar att det i Bäckebol kommer att finnas kranbil, schaktbil, renhållningsbil, distributionsbil och dragbil.
- Med Volvos cykelkoncept kommer vi att visa hur olika trafikanter kan hjälpas åt för att göra trafiken säkrare, säger hon. Lastbilsägare eller förare finns på plats och berättar bland annat om klimatsmarta drivmedel och om bilarnas funktioner.
På Torp i Uddevalla kommer åkeriföreningen att ha lastbilar som besökare kan titta in i och se världen från lastbilsförarens perspektiv.
- Här kan man träffa förare och ägare som berättar hur och vad som transporteras med lastbil varje dag, säger Annika Persson. Vi fokuserar mycket på trafiksäkerhet och miljöfrågor i dag, och det berättar vi gärna mer om för allmänheten.
I Borås gör åkeriföreningen ett samarrangemang med Lastbilscentralen Borås som har många aktiviteter på hemmaplan på Getängsvägen 18.
- Lastbilar, maskiner och andra tjänster som Lastbilscentralen Borås erbjuder finns att ta del av, säger Annika Persson. Samma dag har vi dessutom en konferens för medlemmarna. Patrik Andersson, Business Region Göteborg, kommer och berättar om behovet av konkurrenskraftig logistik för Västsverige och Tina Thorsell och Michael Bredberg, Sveriges Åkeriföretag, pratar om sunda transporter från sunda åkerier; Fair Transport. Sedan firar vi den unga 80-åringen kvällen lång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078