23948sdkhjf

De vann branschens tyngsta pris

Det blev Green Cargo och Jernhusen/Malmö Centralstation som knep Future Transport Award 2013 – vinnarna belönades på kvällen 9 oktober under galamiddagen på Elmia Future Transport och Elmia Nordic Rail.


Green Cargo vinner i kategorin Intermodal Goods för att på ett framgångsrikt sätt fokuserat på att attrahera fler rederier i att tänka modalt, speciellt när det gäller trafik till och från Göteborgs Hamn. Produktchefen Sohana Josefsson tog emot priset som delades ut av Anders Karlsson, chefredaktör för Transport Logistik iDag samt TRAFIKFORUM.

– Jag är jättelycklig, ni kan inte ana hur mycket det här priset betyder för oss, säger Sohana Josefsson , produktchef Green Cargo.

Jernhusen/Malmö Centralstation vinner i kategorin Public Transport för att ha varet en föregångare inom den svenska kollektivtrafiksektorn med ett modigt nytänkande och ett verklig intermodalt sätt att knyta ihop den befintliga järnvägsstationen med den ny- och ombyggda knutpunkten.

– Det här är fantastiskt, jag kan säga att när vi satte resenären i fokus förvann alla motsättningar och vi fick alla med oss i det enda självklara: att låta alla bussar angöra Malmö Centralstation, säger , affärsstrateg Jernhusen.

De övriga nominerade till Future Transport Award 2013 var inom kategorin Intermodal Goods Jernhusen/Interlink och Sandahlsbolagen.
Nominerade i kategorin Public Transport är Haparanda-Tornio Resecentrum, och SJ – Norrlandståg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063