23948sdkhjf

Skänker lastbil för att motivera unga

Volvo Lastvagnar har skänkt en lastbil till Motorbranschens Yrkesnämnd (MYN). Syftet är att lastbilen ska hjälpa till att öka unga människors intresse för lastbilsmekanikeryrket.
Motorbranschens har stora rekryteringsbehov och behovet är som störst i lastbilsverkstäderna.

– Vi välkomnar Volvo Lastvagnars initiativ och engagemang för att uppmärksamma unga människor på motorbranschen. Rekryteringsbehovet är stort och för den som väljer motorbranschens utbildningar inom gymnasieskolan innebär det mycket goda möjligheter att få jobb efter examen, säger Caj Luoma, ordförande för MYN.

Förslag och idéer för hur bilen ska användas är många. Planer finns bland annat för att använda lastbilen under Yrkes-SM och på mässor.

– Genom att skänka lastbilen hoppas vi kunna bidra till att kreativitet och uppfinningsrikedomen fortsätter flöda kring ungdomarna. Lastbilsmekanikeryrket är väldigt omväxlande och i takt med att allt mer elektronik kommer in i bilarna har det blivit en större bredd i arbetsuppgifterna. Nu behöver man kunna både mekanik, IT och vara bra på att prata med kunder, säger Henric Sundin, vd för Volvo Truck Center.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094