23948sdkhjf

Kraftaffär för järnvägsnätet

Trafikverket skriver ramavtal med Metric Power Systems för 19 miljoner kronor gällande avbrottsfri kraft för landets järnvägsnät med så kallad UPS-teknik.
Avtalet kan enligt Trafikverkets prognoser värderas till 19 miljoner kronor och löper över tre år med möjlighet till en tvåårig förlängning. Offentliga upphandlingar av denna storlek är sällsynta i branschen och konkurrensen att vinna dem är hård bland de ledande aktörerna.

Metric Power Systems som under flera års tid varit starkt nischade mot just järnvägs-lösningar befinner sig redan i en expansiv fas. Att Trafikverket nu väljer Norrköpingsfö-retaget som leverantör ger möjlighet att snabba på redan planerade rekryteringsproces-ser. För att kunna erbjuda fullgod service i landets norra delar har man redan påbörjat arbetet med att auktorisera en partner. Man tittar även på möjligheten att etablera egna serviceteam på fler orter.

– Detta är det i särklass största ramavtal vi skrivit. Att få förmånen att teckna ett sådant här kontrakt är en milstolpe för Metric Power Systems och innebär stora möjligheter att utveckla vårt bolag. Vi är enormt stolta och glada över att få chansen att jobba långsiktigt tillsammans med en så pass stor och strategisk kund som Trafikverket. Kraven är stora men vi är redo och vet att vi har resurserna att tillföra både kvalitet och unik kunskap inom vårt område, säger Mikael Weléen , vd för Metric Power Systems.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063