23948sdkhjf

Lyckat järnvägsmöte i Jönköping

Elmia Nordic Rail och Elmia Future Transport som arrangerats i Jönköping 8-10 oktober bjöd på många nyttiga branschmöten – totalt kom drygt 4000 besökare från 35 länder.


– Mässorna spelar en avgörande roll för framtidens infrastruktur, jag är riktigt nöjd med årets upplaga, säger mässornas projektledare, Jörgen Nyström .

Under tre dagar har järnvägs- och transportbranschen samlats för att se den allra senaste tekniken, prata affärer, diskutera aktuella frågor och tala om framtidens visioner. Detta under Nordens ledande järnvägs- och transportmässor, Elmia Nordic Rail och Elmia Future Transport som avslutades torsdag 10 oktober.

Att mässorna på Elmia är en av branschens viktigaste mötesplatser går inte att ta miste på, enligt Jörgen Nyström. I efterhand kan man konstatera att ”alla var här”, något fler än förra gången mässorna genomfördes 2011. Antalet seminarier har däremot minskats medvetet, just för att det skulle bli effektivare för besökarna. Nytt för i år var att varje dag hade sitt nyckelseminarium på samma tid genast efter lunch.

– Den skandinaviska marknaden är oerhört intressant eftersom vi har så många infrastrukturprojekt på gång. Det märker vi inte minst från det stora antalet internationella utställare. I år ställde exempelvis företag som Skoda Transportation och Hitachi ut för första gången – eftersom de nu på allvar vill ta sig in på den nordiska marknaden och då är mässan ett optimalt sätt att presentera sig, säger Jörgen Nyström.

Ett nytt inslag på mässan var den Matchmaking som arrangerades av Trafikverket, Elmia och SWERIG. Trafikverket vill se fler anbudsgivare till sina projekt och i jakt på dessa arrangerades en Matchmaking där potentiella leverantörer och samarbetspartner fick möjlighet att träffas i snabba one-to-one-meetings.

– Det blev en enorm framgång och vi kommer att jobba för att utveckla det ytterligare till nästa arrangemang 2015, säger Jörgen Nyström.

FAKTA/Elmia Nordic Rail och Elmia Future Transport 2013 (2011)
Antal besökare: 4095 (4015)
Antal utställare: 293 (283)
Antal seminarier: 99 (143)
Antal representerande länder: 35 (39)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094