23948sdkhjf

Hon blir ny vd i BDX

Styrelsen för BDX Företagen AB har utsett Ulrika Molander till ny vd. Ulrika Molander är processingenjör med drygt 25 år erfarenhet av processindustri och logistik.
De senaste 15 åren har Ulrika Molander arbetat på Sapa Profiler AB. Sedan 2009 som Operations Director med ansvar för Sapa Profilers produktionsanläggningar i Sverige och Litauen.

– BDX har haft en fantastisk utveckling de senaste tio åren med fördubblad omsättning och har som företag gått från att sälja tjänster per timme till att kunna åta sig total- och generalentreprenader. Det känns väldigt roligt att ha fått förtroendet att fortsätta leda BDX utveckling och expansion på nya geografiska marknader, säger Ulrika Molander , tillträdande vd.

Ulrika Molander efterträder Tomas Bergdahl som fortsättningsvis kommer att, genom BDX styrelse, arbeta med strategiska förvärv som stödjer BDX fortsatta utveckling. Rekryteringsprocessen har varit prioriterad för styrelsen sedan början av sommaren, där kravprofilen har varit tydlig.

– När vi påbörjade rekryteringen av en ny vd i juni sade vi att processen får ta så lång tid som det krävs för att vi ska hitta rätt person. Den nya vd:n ska kunna konsolidera den utveckling som företaget haft hittills och samtidigt ha modet att ta beslut och energin att fortsätta att utveckla BDX. Och dessutom någon som är nyfiken och villig att lära sig vår komplexa verksamhet. Med Ulrika som ny vd kan jag verkligen säga att vi har hittat en drivande ledare som aktivt kan styra BDX till fortsatt utveckling, säger Mats Öhrlund , styrelseordförande BDX.

Ulrika Molander tillträder tjänsten som vd för BDX Företagen AB under januari månad 2014.

– Jag kommer att rivstarta med att träffa medarbetare och leverantörer så de får en bild av vem jag är och vilka fortsatta visioner jag har för företaget. Vad jag har förstått är vi-känslan stark i BDX och det är något jag vill att vi ska fortsätta utveckla, säger Ulrika Molander. Hon fortsätter:

– Jag tar med mig mina erfarenheter kring logistik och komplexa verksamheter med många olika leverantörer. Till exempel hur vi kan utnyttja varandras kunskaper inom BDX olika verksamhetsgrenar för att kunna utveckla än mer konkurrenskraftiga produkter. Jag tror på modellen med bra och tydliga partnerskap mellan BDX och leverantörerna.

Ulrika Molander är född och uppvuxen i Finspång utanför Norrköping. Hon läste till processingenjör vid högskolan i Borås och började efter examen arbeta som ingenjör inom textilindustrin. Sedan 1998 har hon arbetat på Sapa Profiler, både i Finspång och i Vetlanda. Idag bor Ulrika och hennes familj i småländska Vetlanda, men så fort det är klart med en ny bostad går flyttlasset till Luleå.

– Familjemässigt passar Luleå riktigt bra också eftersom hela familjen gillar vinteraktiviteter, med skidåkning och skoter. Och dessutom är Luleå bättre än HV71 i hockey så det blir en bonus, säger Ulrika Molander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094