23948sdkhjf

Förvärvar andel i SAS ground handling services

Swissport och SAS tillkännager att de har signerat ett avtal som innebär att Swissport förvärvar tio procent av SAS Ground Handling i Sverige, Danmark och Norge. Förvärvet, som har en obetydlig påverkan på SAS koncernens lönsamhet och likviditet, träder i kraft 1 november 2013.
Outsourcingen är en viktig del av SAS strategi att ytterligare öka den operationella flexibiliteten i företaget. Avtalet är därför ett viktigt steg i genomförandet av den strategin.

– Detta är ett viktigt steg för vår marktjänst där strategin är att hitta en industriell lösning med en stark partner. Tillsammans med Swissport får vi större möjlighet att utveckla affären och fortsatt leverera hög kvalitet till våra kunder, säger Rickard Gustafson, koncernchef och vd på SAS.

Swissport International tillhandahåller marktjänster för cirka 118 miljoner passagerare och 3,5 miljoner ton frakt per år på uppdrag av 650 företag inom flygbranschen. Med en arbetsstyrka på cirka 40 000 anställda är Swissport etablerade på 181 stationer i 37 länder på fem kontinenter och genererar årliga konsoliderade intäkter på 1,9 miljarder CHF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156