23948sdkhjf

Gjensidige Forsikring gör nytt förvärv

Gjensidige Forsikring förvärvar en del av Solid Försäkringars verksamhet. Det rör främst verksamheten kring motor- och civilförsäkring i Sverige. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.
Verksamheten har 35 anställda på kontoret i Helsingborg och den kommer att ingå i Gjensidiges verksamhet i Sverige, under division Nordic. Förvärvet förutsätter bland annat godkännande från relevanta myndigheter och förväntas vara slutförd under första kvartalet 2014.

– Förvärvet av denna portfölj genom Solid Försäkringar innebär ett stort lyft för vår verksamhet i Sverige. Det passar mycket väl med vår tillväxtstrategi på svensk privatmarknad säger Koncerndirektör i Gjensidige, Kim Rud-Petersen

Marcus Tillberg, vd för Solid Försäkringar är glad över att Gjensidige förvärvar verksamheten inom motor- och civilförsäkring.

– Vi har beslutat att sälja vår verksamhet inom motor- och civilförsäkring. Framöver kommer Solidförsäkringar att fokusera på sin kärnverksamhet det vill säga inom nischade försäkringsprodukter och stärka vårt erbjudande ytterligare. Vi tror att motor- och civilförsäkringar framöver kommer ha bättre möjligheter för att utvecklas inom Gjensidige, säger Marcus Tillberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063