23948sdkhjf

Jungheinrich öppnar hypermodernt reservdelscenter

Jungheinrich har nu öppnat sitt nya reservdelscenter i Kaltenkirchen utanför Hamburg. Eftersom Jungheinrich har kompetensen inhouse, som totalleverantör av kompletta logistiksystem, har man kunnat utforma och bygga centrallagret baserad på ett nytt logistikkoncept med optimerad reservdelshantering.
Jungheinrich kan därför nu möta framtidens ökande marknadskrav på leveranskapacitet dygnet runt samt snabb och effektiv internationell reservdelslogistik. Reservdelscentret öppnade den 6 september.
Efter drygt 18 månaders byggnadsarbete flyttades Jungheinrich’s centrala reservdelslager och reservdelsavdelning från Norderstedt till företagets nya reservdelscenter i Kaltenkirchen utanför Hamburg i mitten av augusti i år. Investeringskostnaden för den stora reservdelssatsningen landade på drygt 35 miljoner euro. Centret utgör totalt cirka 65 000 kvadratmeter, varav 20 000 kvadratmeter tas upp av lagerutrymme med ett 31 meter högt kranlager. Över 65 000 lagerartiklar förvaras på 110 000 lagerplatser. Lagret har en omsättningshastighet på över 1 000 varuartiklar i timmen, vilket möjliggör leverans till tre olika tidszoner – Amerika, Centraleuropa och Asien.
- Detta innebär att Jungheinrich sätter en ny standard för reservdelslogistik, stärker sin konkurrenskraft på reservdelsmarknaden och ökar tillgängligheten av reservdelar till över 98 procent för internationella kunder, säger Dirk Schulz, eftermarknadschef för Jungheinrichkoncernen.
3 800 kvadratmeter på det nya reservdelscentret utgörs av kontorslokaler med öppen planlösning.
- Öppen och rak kommunikation mellan anställda är en av de största fördelarna med den här planlösningen, säger Stefan Brehm som är reservdelschef för Jungheinrichkoncernen. Detta effektiviserar även behandlingstiden för inkommande ordrar och minskar tiden från det att en kund lagt en order tills att reservdelen har nått kunden.
Det nya reservdelscentret ger trygga anställningar för de cirka 250 anställda som har flyttat med från den gamla arbetsplatsen.
Detta stora byggprojekt planerades och genomfördes av logistiksystemavdelningen inom Jungheinrich. Andra involverade enheter hos Jungheinrich inkluderade reservdelsavdelningen, försäljningsavdelningen för norra Tyskland och avdelningen för automatiserade system som ansvarade för planering och genomförande av den automatiserade delen av projektet. Även lagerstyrningssystemet (WMS) och styrtekniken kommer från Jungheinrich själv.
Jungheinrich AG grundades 1953 och är idag en av världens största leverantörer av truckar, ställage och lagerlösningar. Den årliga tillverkningen är över 85 000 truckar. Företaget har totalt 11 000 anställda och en omsättning på över 2 miljarder Euro. Jungheinrich Svenska AB grundades 1958 och är helägt av det tyska moderbolaget. Företaget har ca 130 medarbetare och en omsättning på över 300 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094