23948sdkhjf

Kvalitetsstandard för vägfrakter uppdateras

å onsdagen lanseras en ny version av upphandlingsverktyget Q3 vilket innebär en delvis ny kvalitetsstandard för vägtransporter. Nyheter i Q3-verktyget är bland annat utökade krav på uppföljning av transporterna, webbaserade applikationer för bland annat jämförelse av olika transportörer samt en ny metodhandledning.
- Det nya verktyget är utvecklat av våra medlemmar från olika branscher för att säkerställa att det passar alla slags vägtransporter, säger Lasse Holm, verksamhetschef för Q3 – Forum för hållbara transporter. Vi ser det som ett steg på vägen mot att kraven i Q3 blir en absolut norm på transportmarknaden. En del av kraven ställs på den upphandlande organisationen vilket torde vara unikt.
Det första Q3-verktyget lanserades år 2005 och den version som släpps på onsdagen, den 23 oktober, blir den tredje uppdateringen av verktyget. De tidiga versionerna var gratis för användare men det nya verktyget är avgiftsbelagt. Q3-verktyget syftar till att spara tid för transportköpare som strävar efter hållbara vägtransporter. Verktyget kan även användas som en avtalsmall.
- I det nya verktyget är fler delar än tidigare webbaserade eftersom de flesta använder Q3 i syfte att spara tid, säger Lasse Holm. Utökad uppföljning av transporterna är ett djupt känt krav från branschen där det är en självklarhet att köparen ska kontrollera att utförandet av transporten håller överenskommen kvalitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081