23948sdkhjf

Cevians logistikjätte betalar 235 miljoner för otillåten prissamverkan

Den globalt verksamma transport- och logistikkoncernen Panalpina med Christer Gardells Cevian Capital Partners som näst största aktieägare, har träffat en överenskommelse med konkurrensmyndigheter i USA om uppgörelse när det gäller de omfattande böter för kartellsamverkan avseende vissa frakttillägg som Panalpina tagit ut av flygfraktkunder.
Överenskommelsen innebär att Panalpina kommer att betala motsvarande cirka 235 miljoner kronor (35 miljoner US-dollar) till konkurrensmyndigheter i USA. Uppgörelsen innebär att det inte kommer att inledas någon rättgång mot Panalpina i det här ärendet.
Det här ärendet inleddes 2010 mot ett stort antal flygspeditörer, bland andra Panalpina, som en direkt följd av en undersökning som genomförts av justitiedepartementet i USA där man upptäckte brott mot gällande konkurrenslagstiftning. Flygspeditörer ska bland annat under en period av år ha tagit ut vissa frakttillägg på ett sätt som enligt justitiedepartementet och konkurrensmyndigheter i USA strider mot gällande konkurrenslagstiftning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078